Festival Mariánsky Podzim 2018

Začiatkom septembra, od 13. – 16. 9., sme sa zúčastnili na úžasnom festivale v nádhernom prostredí Mariánskych lázni v Českej republike, ktorý niesol meno MARIÁNSKY PODZIM 2018.

Naša cesta začala vo štvrtok ráno o 4:30, kedy sme vyštartovali z Margecian. Nebola to bezproblémová cesta, keďže sme museli v Česku čakať skoro 2 hodiny v zápche. Ale nám nálada neklesla a túto prestávku sme strávili spievaním či hraním na nástrojoch. Keď sme sa konečne dostali do nášho cieľa, čakala nás večera a našu hudbu vystúpenie v nádhernom anglikánskom kostole, ktoré bolo spojené s ochutnávkou vína. Ostatní členovia sa rozhodli trochu prebádať nočné Mariánske lázne a zabaviť sa.

V piatok po raňajkách nás čakal výlet do Parku Boheminia, kde nás zaujali krásne miniatúry historických pamiatok z celej Českej republiky. Po tom sme sa poprechádzali po parku kde stáli drevené sochy postáv z rozprávok, takže sme sa nachvíľu vrátili do detských čias. Poobede nás čakali priestorovky, kde sme sa pripravovali na večerné vystúpenie v Mestskom divadle. Divákom sme sa predstavili s tanečnými choreografiami Staré a Nové Margecany.

Sobotu sme strávili celý deň v krojoch, pretože už doobeda sme sa zúčastnili sprievodu, ktorý sa nám veľmi páčil, najmä vďaka reakciám divákov, ktorí nám s radosťou kývali, tlieskali alebo sa na nás usmievali. Tento sprievod končil na kolonáde, ktorá nás ohúrila svojou krásou. Tam nás predstavili spolu s ďalšími skupinami z Poľska či z domáceho Česka. Poobede nás čakalo veľké, 40 minútové, vystúpenie, ktoré bolo zložené z tanečných choreografii Staré a Nové Margecany, 25-tka a ženských, dievčenských a mužských spevov. Jedinečné prostredie kolonády spôsobilo to, že sme si toto vystúpenie veľmi užili a diváci sa nám odmenili potleskom. Hneď po ňom sme mali ešte jedno predstavenie v luxusnom hoteli, kde sme sa ukázali s dievčenskými spevmi a Novými Margecanmi. Večer bol plný zoznamovania sa a získavania nových priateľov, pretože bol pre nás pripravený program spolu s ostatnými súbormi, ktorí nás učili ich tance. Môžeme skonštatovať, že to sme si veľmi užili.

Posledný deň, nedeľa. Na jednej strane sme sa tešili na domov a na druhej sme boli smutní, že musíme ísť. Avšak, predtým sme mali ešte niekoľko hodín, kedy sme si mohli užiť posledné chvíle, kúpiť si magnetky či oblátky, a samozrejme ešte nás čakalo posledné vystúpenie.

Veľmi pekne sa chceme poďakovať za pozvanie a dúfame, že na nás nezabudnete v budúcnosti. Taktiež sa chceme poďakovať našim šoférom Miškovi a Jankovi, ktorí nás bezpečne dopravili domov. A veľká vďaka všetkým členom Jadlovca, ľudovej hudbe a vedúcemu za skvelý zájazd.

Viac foto v galérii.

Kontakt

  • Addresa: Olše 70, Margecany, Slovenská Republika

  • Telefón: (+421)944 103 925

  • Email: info@fskjadlovec.sk

Sleduj nás na: